Byggnadsvårdskoordinator

Hantverkslaboratoriets byggnadsvårdskoordinator stöttar företagare inom byggnadsvård och byggnadshantverk i bildandet av regionala nätverk och samordningen av en nationell branschorganisation; Byggnadsvårdsföretagen. En etablering av fler regionala företagsnätverk är gynnsamt för alla parter, branschorganisationen och de regionala nätverken kan på ett bättre sätt samverka kring frågor om fortbildning, marknadsföring m.m. På branschorganisationens hemsida www.byggnadsvardsforetagen.se finns mer information.

Varje år arrangerar byggnadsvårdskoordinatorn ett flertal workshops, seminarier och kurser med olika teman, som genomförs på olika platser över hela landet. Information om dessa publiceras fortlöpande på Hantverkslaboratoriets hemsida https://craftlab.gu.se/Workshops+och+seminarier.

Byggnadsvårdskoordinatorn samordnar och arrangerar informationsinsatser riktade till landets byggnadsvårdsföretag och andra byggnadsvårdsaktörer. Informationsinsatserna tar dels sin utgångspunkt i resultaten från utvecklingsprojekt som genomförs vid Hantverkslaboratoriet, dels utifrån kunskapsbehov som kulturmiljövårdens organisationer efterfrågar och slutligen vad företagsnätverk inom byggnadsvården önskar. Aktiviteterna genomförs i regel i samverkan med andra aktörer, t.ex. regionala företagsnätverk, länsstyrelser eller förvaltare.

Henrik Larsson

Telefon: