Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Organisation

Hantverkslaboratoriet vid Göteborgs universitet organiseras under Naturvetenskapliga fakulteten och Institutionen för kulturvård. Verksamhetsledaren ansvarar för verksamheten under prefekt och institutionsstyrelse. Verksamheten styrs genom verksamhetsplan och budget som fastställs årligen.

Hantverkslaboratoriet har tre koordinatorer inom respektive landskaps-, trädgårds- och byggnadshantverk samt en filmsamordnare. Hantverkslaboratoriet har också tillgång till hantverksexperter verksamma inom Institutionen för kulturvård.

Hantverkslaboratoriets kontor
Hantverkslaboratoriet har sin hemvist i Mariestad där verkstäder, byggårdar och trädgårdsmästeri är arenor för utbildning, seminarier, konferenser och möten inom hantverk. Det är ett nationellt hantverkscentrum av internationellt intresse som bidrar till utveckling och förmedling av hantverk som immateriellt kulturarv.

Hantverksbiblioteket
Hantverksbiblioteket i Mariestad har idag cirka 7500 poster och över 10000 titlar specialiserade media inom kulturmiljöns hantverksområden. Katalogen (LIBRA) underhålls och utvecklas av en forskningsbibliotekarie. Biblioteket är en nationellt unik samling för hantverkare som söker kunskap om teknik och material.

Kontakta oss

Våra kontaktuppgifter

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2018-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?