Gesäll och mästarprov för murare

2012 genomfördes för första gången på många år ett gesäll och mästarprov för murare. Branschen har under ledning av SPEF, Sveriges Murnings- och Putsentreprenörer, uppdaterat provbestämmelserna. Hantverkslaboratoriet har samarbetat med SPEF kring utbildnings- och kunskapsfrågor och stöttat i arbetet med att uppdatera provbestämmelserna.

2013 genomfördes en andra omgång mästarprover. Då utfördes proverna på Hantverkslaboratoriet i Mariestad. Inför ett mästarprov behöver du få din ansökan godkänd av branschorganisationen. På SPEFs hemsida hittar du information om hur du går tillväga.

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2016-11-30