Nationellt centrum för kulturmiljövårdens hantverk

Hantverkslaboratoriet är ett nationellt centrum för kulturmiljövårdens hantverk och en plattform för hantverkare att dokumentera och utveckla kunskap i hantverk. Syftet är att utveckla och stödja avancerad hantverkskunskap som krävs för att vårda kulturhistoriskt värdefulla miljöer för en hållbar framtid.

Hantverkslaboratoriet främjar tradering av hantverkskunskaper som immateriellt kulturarv, samt initierar hantverksinriktad forskning och utvecklingsarbete inom kulturmiljövårdens hantverkspraktik. Genom samverkan mellan akademin och den offentliga kulturarvsförvaltningen arbetar laboratoriet för att beprövad erfarenhet brukas och att ny kunskap utvecklas och omsätts i kulturmiljövården.

Hantverkslaboratoriet är en resurs för kulturmiljövården och den offentliga kulturarvsförvaltningen, samt för bransch- och intresseorganisationer inom hantverk, kulturmiljö och kulturarv. Hantverkslaboratoriet är en del av Institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet.

Hantverkslaboratoriet logotyp

Nyhetsbrev

Hantverkslaboratoriets nyhetsbrev håller dig uppdaterad om laboratoriets verksamhet, men också om annat som händer inom fältet kulturmiljöns hantverk. Det utkommer fyra gånger per år, i februari, maj, augusti samt november. Vill du prenumerera? Anmäl dig här.

Våra kontaktuppgifter

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2018-06-13