Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Det laborativa arbetssättet

Hantverkslaboratoriet utreder och utvecklar forskning kring kulturmiljövårdens hantverkspraktik. Det laborativa arbetssättet handlar om att använda kulturmiljövårdens objekt och vårdprojekt laborativt för att systematiskt och under kontrollerade former lösa problem och utveckla metoder.
 

En restaurering eller en skötselaktivitet ger unika möjligheter att studera kulturobjekten bakom dess ytor. Det är också en relevant och effektiv situation för undersökning av hantverksprocesser. Hantverkslaboratoriet driver eller stödjer projekt och verkar för arenor för tvärfackligt och tvärvetenskapligt arbete.

Kulturmiljöns hantverk

Vad menar vi med kulturmiljöns hantverk? Svaret är kortfattat: de hantverkskunskaper som kulturmiljövården behöver för att tolka och vårda kulturmiljön. En grov teckning av kulturmiljövårdens hantverksfält utgår från kulturlandskapen, parkerna, trädgårdarna till byggnaderna och den fasta inredningen. Eftersom värderingar och urval av kulturmiljöer förändras över tid förändras även vårdbehoven. och Därför måste Hantverkslaboratoriets arbetsfält kontinuerligt omprövas.

Projektansökan

Behov och idéer om insatser för kulturmiljövårdens hantverk?
Formulera ett förslag till projekt och skicka till Hantverkslaboratoriet.
Vår projekthandledning

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2010-09-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?