Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hantverkslaboratoriet

Hantverkslaboratoriet vid Göteborgs universitet är ett nationellt centrum för kulturmiljövårdens hantverk, som drivs i samarbete med hantverksföretag, branschorganisationer och andra institutioner.

Hantverkslaboratoriets uppdrag är dels att dokumentera och säkra hotade hantverkskunskaper, dels att säkra kvalitet och utveckla metoder inom fältet kulturmiljöns hantverk. Hantverkslaboratoriet ger kompetensutrymme för hantverkare att medverka i forskning och utvecklingsarbete om teknik och material.

Hantverkslaboratoriet startade 2008 av Göteborgs universitet och Riksantikvarieämbetet för att utveckla samverkan mellan kulturarvssektorn och akademisk forskning med avseende på hantverkskunskap och hantverksproduktion. Under 2009 genomfördes ett omfattande utredningsuppdrag med ekonomiskt stöd från Riksantikvarieämbetet inför verksamhetsetableringen. Verksamheten har formats i dialog med tongivande företrädare bland branschorganisationer, förvaltare och samhällssektorer inom kulturmiljövården.

2010 startade den operativa verksamheten, som har finansiellt stöd under sex år som försöksverksamhet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Hantverkslaboratoriets nyhetsbrev håller dig uppdaterad om laboratoriets verksamhet, men också om vad som händer inom fältet kulturmiljöns hantverk i hela landet.

Anmäl dig här

craftlab@conservation.gu.se

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2016-03-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://craftlab.gu.se/om-hantverkslaboratoriet/
Utskriftsdatum: 2018-03-25