Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverket Svenska kulturlandskap

Nätverket Svenska kulturlandskap fokuserar på traditionella skötselmetoder i kultur­landskapet.
Nätverket vill samla in och dokumentera kunskap om olika skötselmetoder samt vid behov initiera metodutveckling. Nätverket arbetar för att vidareförmedla denna kunskap till brukare, entreprenörer, förvaltare och beslutsfattare, genom till exempel seminarier, föredrag, workshops, filmer och trycksaker. Vårt mål är att traditionella skötselmetoder förblir levande, används och bidrar till att höga natur-och kulturvärden i kulturlandskapet bevaras och utvecklas.

Målgrupp
Nätverket vänder sig främst till
- brukare som sköter marker med höga natur- och kulturvärden
- yrkesverksamma landskapsvårdare
- kunniga och intresserade inom området landskapsvård
- uppdragsgivare, forskare, rådgivare och andra som arbetar vid myndigheter/kommuner mm

Nätverkets huvudmän
Hantverkslaboratoriet har i sin roll som forsknings- och utbildningsinstitut ett särskilt intresse av att nätverket fungerar som ett brett diskussionsforum där behoven av utbildning och forskning inom den praktiska landskapsvården kan tydliggöras.

Riksantikvarieämbetet har i sin roll som nationell myndighet med ansvar för landskapsvård ett särskilt intresse att nätverket fungerar som ett forum för stöd till människor som är verksamma i kulturreservaten och en plats för ömsesidigt informationsutbyte.

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2017-11-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?