Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverk för trädgårdshantverkare

Trädgårdsmästare som är verksamma i historiska parker och trädgårdar har bildat ett nätverk som stöds av Hantverkslaboratoriet.

Nätverket ska fungera som en kontaktyta för trädgårdsmästare som arbetar praktiskt med vård och skötsel av historiska parker och trädgårdar. Den som är intresserad av att vara med i nätverket kan höra av sig till Hantverkslaboratoriets trädgårdskoordinator Jeanette Blom.

2019 Nätverksträff Trädgårdsmästare i historiska miljöer 17-18 oktober

Under två dagar samlas vi kring temat trädgårdsmästarens handredskap. Konferensen hålls i Mariestad, i Trädgårdens skola och i trädgårdsutbildningens trädgårdsmästeri.

Programmet hittar du här Tips på boende

Dokumentation från nätverksträffen

 

2017 års konferens den 16-17 oktober på Julita Gård, "Gröna mattor och prunkande rabatter - utvecklande skötsel i historisk miljö"

Årets tema behandlar bevarandet och skötseln av perennplanteringar och gräsytor i våra historiska trädgårdar och parker. Innehållet i konferensen utgår från projektet ”Utvecklande skötsel” som syftar till att ge praktiska kunskapsunderlag och erfarenhetsutbyten kring antikvariska ställningstaganden för att trygga de historiska trädgårdarnas och parkernas kulturvärden.

Julita gård har deltagit i projektet och varit ett laboratorium för undersökning av skötsel av gräs och grusytor. På Julita finns också både historiska och nyanlagda prydnadsplanteringar. Trädgårdsmästare Klara Holmqvist och hennes medarbetare kommer att dela med sig av sina erfarenheter kring skötseln av dessa.

Ladda ned inbjudan och program här>>

Mer information

Tjänsten som trädgårdskoordinator är vakant och tillsätts under våren

Kontaktinformation

Helena Kåks

Telefon:
031-786 93 02

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2019-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?