Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kallmurnätverket

Det finns ett behov av möjligheter till kunskaps- och erfarenhetsutbyte för hantverkare som arbetar med naturstensmurning. Hantverkslaboratoriet har genom projektet kallmurade naturstenskonstruktioner haft kontakt med en del av de naturstensmurare som är verksamma i landet. Då föddes idén att starta ett nätverk där yrkesverksamma som arbetar med kallmurning eller andra murar i natursten kan träffas och utbyta erfarenheter, diskutera problem och frågor som är aktuella. Det kan vara allt från tekniska frågor om själva murandet, till antikvariska diskussioner. En fråga som är angelägen att diskutera är strategier för att öka antalet hantverkare som behärskar kompetensen att arbeta med naturstenskonstruktioner av olika slag. 

Uppstart av Kallmurnätverket

Den 14 oktober 2016 genomfördes en träff för hantverkare som på olika sätt arbetar med kallmurning av natursten. Vid träffen beslöts att ett nätverk med namnet "Kallmurnätverket" skulle bildas.

För tillfället är nätverket vilande. Har du frågor eller idéer kring Kallmurnätverket? Maila till craftlab@conservation.gu.se

 

 

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2017-11-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?