Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Regionala företagsnätverk inom byggnadsvården

Hantverkslaboratoriet stöttar företagare inom byggnadsvård och byggnadshantverk i bildandet av regionala nätverk.

2016 bildade 9 regionala föreningar för byggnadsvårdsföretag en branschorganisation, Byggnadsvårdsföretagen. I högerspalten finns länk till Byggnadsvårdsföretagens hemsida.

Hantverkslaboratoriet har sedan 2011 aktivt arbetat med att stödja byggnadsvårdsbranschens utveckling, bland annat genom att stötta arbetet med att bilda regionala nätverk för företagare inom byggnadsvård och byggnadshantverk. Hantverkslaboratoriet ser att en etablering av fler regionala företagsnätverk är gynnsamt för alla parter, och att de regionala nätverken på ett bättre sätt kan samverka kring frågor om fortbildning, marknadsföring m.m.

På uppdrag av Hantverkslaboratoriet, och i samarbete med branschorganisationen FIBOR, har en kartläggning av de företag som är verksamma inom området underhåll och reparation av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse, det som av många kallas ”Byggnadsvård”, genomförts under 2016. Branschen har inte undersökts eller beskrivits tidigare. En kartläggning har varit angeläget för att kunna ge en bild av en ny, framväxande sektor. I högerspalten finns branschstudien att läsa och ladda ned.

Byggnadsvårdsföretagen

Klicka HÄR så kommer du till branschorganisationen Byggnadsvårdsföretagens hemsida. 

Kontaktinformation

Byggnadsvårdskoordinator

Henrik Larsson,

Telefon:
0705-299941

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?