Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kunskapsbank

I vår elektroniska kunskapsbank finns länkar till våra publikationer, filmer och andra projektresultat om kulturmiljöns hantverk.

Publikationer

Under publikationer finns länkar till rapporter och resultat från projekt som drivits inom Hantverkslaboratoriet och hos andra aktörer inom kulturmiljövården. Här finns även antologin Hantverkslaboratorium för nedladdning. 

Alla våra publikationer går att hämta hem gratis från GUPEA (Göteborgs universitets elektroniska arkiv). Länkar hittar du under publikationer. Du kan också köpa flera av våra böcker och filmer. 

Hantverkslaboratoriets youtube-kanal

Alla filmer som produceras på Hantverkslaboratoriet tillgängliggörs på vår youtube-kanal och de finns även att ladda ned via GUPEA (Göteborgs universitets elektroniska arkiv). Länk till youtube

Youtubekanalen ”Hantverkslaboratoriet” startades i oktober 2013. Kanalens målgrupp är människor intresserade av hantverksfilm, såväl forskare, pedagoger och hantverkare som intresserad allmänhet. Sedan start har kanalen visat film i 152 länder, i samtliga världsdelar. 71 % av det totala antalet filmvisningar har skett i Sverige. De länder, utöver Sverige, som Hantverkslaboratoriets filmer visas mest i är Norge, USA, Finland och Frankrike.

Hantverksbiblioteket

Institutions- och hantverks- biblioteket i Mariestad är en nationellt unik samling för hantverkare som söker kunskap om teknik och material.

Bibliotekets hemsida
Bibliotekskatalogen

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2018-04-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?