Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rurban planning talks den 16-17 mars i Mariestad

Nyhet: 2017-03-01

Rurban Planning Talks vill skapa en dialog mellan akademin och planeringspraktiken för att klargöra de problem som pågående urbana och regionala omvandlingar medför. I stort sett alla svenska kommuner och regioner förenar centralort(er), mindre tätorter och landsbygd inom en gemensam administration. Den kommunala och regionala utvecklingen fokuserar ofta på staden med dess koncentration av människor, tjänsteföretag och konsumtion. Landsbygden har svårt att få utvecklas i samspel med staden inom ramen för samma kommun och region, då stad och land historiskt har organiserats utifrån olika praktiker av planering. Som ett resultat kännetecknas kommuner och regioner även inbördes av en ojämn fördelning av resurser och uppmärksamhet. Samtidigt krävs ett utvecklat kretslopp mellan stad och land och mellan olika näringar för att säkerställa en långsiktigt hållbar utveckling.

Rurban planning talks syftar till att utveckla och diskutera olika möjligheter för att stärka samspelet mellan stad och land. Fokus är alla de kommuner som kännetecknas av en dubbelhet av landsbygd och centralort (stad) och deras gemensamma arbete för en hållbar utveckling. Läs mer här.

AV: Marianne Strandin

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?