Prestigefylld utmärkelse: Europa Nostra-priset till Ingatorp

Nyhet: 2019-05-29

Restaureringen av Sveriges äldsta timmerbyggnad - den medeltida tiondeboden i Ingatorp, Småland - har tilldelats det prestigefyllda kulturarvspriset European Heritage Awards/Europa Nostra Awards 2019.

Hantverkslaboratoriet och Institutionen för kulturvård, Göteborgs universitet, har på olika sätt varit involverade i restaureringsprocessen. Projek-tet har letts av Karl-Magnus Melin, timmerman och samverkansdoktorand, med stöd av professor Gunnar Almevik, spånläggare Börje Samuelsson och arkitekt Lennart Grandelius. Ett hundratal hantverkare har arbetat i projektet, där erfarenheter från rekonstruktionen av Södra Råda kyrka varit värdefulla.

Mer om utmärkelsen.