Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konventet utökas med mässa för allmänheten

Nyhet: 2017-09-11

Den 27 till 29 september är det åter dags för Byggnadsvårdens konvent. Programmet är minst lika späckat som vid de 2 tidigare tillfällena och har en rejäl spännvidd från praktiska hantverksworkshops till teoretiska frågeställningar kring hållbarhet. Bland närmare 100 programpunkter är det svårt att hinna med allt, men det finns stora möjligheter att skräddarsy efter egna intressen. Några programpunkter kräver föranmälan men det mesta kan du ta del av i vilken ordning eller omfattning du själv önskar. I pauserna har du möjlighet att besöka Materialstudion och Teknik & Mediaverkstaden eller bara prata med nya och gamla kollegor.

Konventet är ett samarbete mellan Hantverkslaboratoriet på Göteborgs universitet, Riksantikvarieämbetet, Västarvet och Byggnadsvårdsföreningen. För att få plats med alla 450 deltagare används Mariestads största samlingssal - Domkyrkan. Onsdag kväll bjuder Mariestads kommun in till middag och torsdag kväll arrangerar Byggnadsvårdsföreningen branschmingel. Där koras bl.a. Årets byggnadsvårdare 2017.

Årets nyhet är dock en mässa för byggnadsvård och trädgård som riktar sig till allmänheten. Den startar fredag lunch och pågår fram till lördag eftermiddag. Innehållet består av företagare med kulturvård som inriktning. För de skaraborgare som har en äldre fastighet att vårda och bevara är detta ett ypperligt tillfälle att träffa kunniga hantverkare med kunskap och utbildning att restaurera äldre byggnader eller trädgårdar. På en utomhusscen ges intressanta föredrag. Mest känd är Frank Erichsen från TV-programmet 100% Bonde. Mer om mässan kan du läsa om på Facebook.

AV: Linda Fröberg

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?