Att synliggöra det osynliga

Nyhet: 2019-01-29

Hur kan vi dokumentera och förmedla traditionella slöjd- och hantverkskunskaper? Det är temat för konferensen Att synliggöra det osynliga. Om immateriellt kulturarv inom slöjd och hantverk 13-14 mars 2019.

Konferensen arrangeras av Hantverkslaboratoriet, nämnden för hemslöjdsfrågor och Sörmlands museum. Platsen är Sörmlands museum i Nyköping.

Konferensen tar sin utgångspunkt i Unescos konvention om det immateriella kulturarvet. Ett 15-tal föredragshållare närmar sig ämnet från skilda håll. Det kommer att handla om metoder för att rekonstruera, återskapa, föra vidare och digitalt visualisera traditionella hantverkskunskaper men också om arbetet med att främja immateriellt kulturarv vid olika myndigheter och om politikens roll.

Här hittar du program och anmälan