• Möjligt direktansluta till Byggnadsvårdsföretagen från fem län

[2019-02-15] Nu är det möjligt för byggnadsvårdsföretag i Jämtland, Västernorrland, Gävleborg, Blekinge och Halland att ansöka om direktmedlemskap i branschföreningen Byggnadsvårdsföretagen, BVF.

• Konferens om historiska stolpverkskonstruktioner 7 maj

[2019-02-15] Hantverkslaboratoriet arrangerar en helspäckad konferensdag i Mariestad 7 maj med fokus på historiska stolpverksbyggnader, till exempel medeltida klockstaplar, takkonstruktioner och geometri.

• Fyra stolpverkskurser under vår och försommar 2019

[2019-02-15] Hantverkslaboratoriet anordnar fyra kurser inom stolpverksbyggande under våren och försommaren 2019.

• Muraren Jonny Eriksson disputerar

[2019-02-15] Varför uppstår krympsprickor i kalkputs och hur kan de undvikas? Fredagen den 22 februari kl 13 disputerar muraren Jonny Eriksson på avhandlingen Kalkbruk - krympsprickor och historisk utveckling av material, metoder och förhållningssätt.

• Murat byggande - fristående kurs vt 2019

[2019-01-31] Våren 2019 ges en fristående kurs, Murat byggande ¿ material, konstruktion, hantverk. Kursen ges i samarbete mellan Chalmers tekniska högskola, Lunds tekniska högskola, KTH, Göteborgs universitet/Hantverkslaboratoriet samt Föreningen Tungt murat och putsat byggande.

• Att synliggöra det osynliga

[2019-01-29] Hur kan vi dokumentera och förmedla traditionella slöjd- och hantverkskunskaper? Det är temat för konferensen Att synliggöra det osynliga. Om immateriellt kulturarv inom slöjd och hantverk 13-14 mars 2019.

• Nya perspektiv på framtidens parker och trädgårdar

[2018-11-30] Som en del i Europaåret för kulturarv 2018 arrangerade park- och trädgårdsnätverket SSPPG tillsammans med Riksantikvarieämbetet och Hantverkslaboratoriet vid Göteborgs universitet konferensen Framtidens parker och trädgårdar för att gemensamt lyfta frågor om framtidens parker och trädgårdar och deras roll i samhällsutvecklingen och för den gröna besöksnäringen. Nedan kan du ta del av innehållet i de presentationer som hölls.

• Två nya gästhantverkare till Hantverkslaboratoriet

[2018-11-27] Nu är det klart vilka som blir 2019 års gästhantverkare vid Hantverkslaboratoriet. Siri Berg, Gunnebo slott och trädgårdar, Mölndal, kommer att arbeta med projektet Hästbruk i historisk parkanläggning, ett metodutvecklingsprojekt för publik miljö.

• Hantverkslaboratoriet bjuder in till Dialogseminarium 28 september 2018

[2018-09-03] Hantverkslaboratoriet bjuder in till dialogseminarium 28 september 2018 på Kanalcaféet i Hallstahammar. Temat är: Konstruktioner i vatten

• Sök gästhantverkarprojekt senast 31 oktober!

[2018-07-13] Nu är det dags att skicka in din ansökan om gästhantverkarprojekt. Senast den 31 oktober behöver vi din ansökan.