Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tegeltak - återläggning vid renovering av tegeltak

Utbildning

De flesta gamla tegeltak går att rädda även om de ser dåliga ut. Lär dig vad du ska tänka på i denna endagskurs!

Denna tegeltakskurs vänder sig till dig som vill bevara och återanvända ditt gamla tak, men som behöver mer faktaunderlag, kanske både i diskussioner med hantverkare, samt ur ett hållbarhets- och kvalitetsperspektiv, för när det väl är lagt vill du att det ska vara tätt många år. Vi tänker oss att du är en villa- eller sommarstugeägare, en representant för en bostadsrättsförening, eller en hantverkare som vill fortbilda sig. Efter kursen kommer du ha insikt i de olika aspekter som finns att beakta vid renovering av tegeltak, med fokus på återläggning, eller återanvändning av gamla pannor vid nyläggning av tak.

Moment som ingår är bland annat bedömning av tegel och tak ur ett tekniskt och antikvariskt perspektiv. Hur ser ekonomin ut vid nyläggning/ omläggning? Hur är bästa tekniska utförande vid omläggning; olika typer av undertak, tätskikt, läkt, läktavstånd och plåtavtäckning. Vi tar även upp de miljömässiga fördelar som finns med återanvändning.

Föreläsare: Jon Åhlund, Åhlund byggnadsvård AB.

Datum: 2018-03-18

Kategorier: Kulturvård

Arrangör: Slöjd o byggnadsvård, Västarvet

Plats: Slöjdseminariet Nääs

Evenemangslänk: Läs mer om Tegeltak - återläggning vid renovering av tegeltak

Kontaktperson: Slöjd och byggnadsvård, Västarvet

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?