Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarium om stolpverksbyggande

Konferens extern

Hantverkslaboratoriet och arbetsgruppen för stolpverk bjuder in till: Seminarium om stolpverksbyggande samt bildande av föreningen för stolpverksbyggande.

Intresset för stolpverksbyggande (eller ramverk, korsverk, bindingsværk, reisverk, stavbygg eller timber frame-konstruktioner) har ökat de senaste åren. Denna teknik var förr vanlig i olika typer av byggnadskonstruktioner,
men har i modern tid länge levt i skymundan av andra träbyggnadstekniker. Numera jobbar allt fler företag med tekniken, kurser anordnas och 2014 fick vi världens kanske första hantverksdoktor inom just stolpverksbyggande då Ulrik Hjort Lassen disputerade på ämnet!

Vi är en grupp personer som är intresserade av denna byggnadsteknik och som en tid har diskuterat att bilda en förening med fokus på stolpverksbyggande. Vi bjuder nu därför in alla intresserade hantverkare, antikvarier, arkitekter m.fl. till ett seminarium där ett flertal experter belyser olika aspekter av stolpverksbyggande. I slutet av seminariet kommer vi att bilda en förening för stolpverksbyggande öppen för medlemmar från hela Norden. Är du intresserad av denna byggnadsteknik, i historiska byggnader eller för nybyggnad, anmäl dig då till detta seminarium!

Datum & tid: 2017-02-03 kl 08:30 till 2017-02-04 kl 15:30

Kategorier: Kulturvård

Arrangör: Hantverkslaboratoriet

Plats: Trädgårdens skola, Mariestad

Ytterligare information:
Stolpverksbyggande Seminarium 170203.pdf

Avgift: 1200 kr + moms

Kontaktperson: Henrik Larsson

Telefon: 070-5299941

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?