Kalendarium

Historisk betong - Grundläggande utbildning för verksamma inom kulturmiljösektorn

Tid: 2020-01-22 kl 08:00,
Plats: Trädgårdens skola, Mariestad - Hantverkslaboratoriet

Evenemangstyp: Utbildning

Välkommen till en grundkurs som ger basala kunskaper kring materialet betong både ur tekniskt och historiskt perspektiv. Kursen omfattar svenska och internationella exempel på historiska betongkonstruktioner, genomförda renoveringar och antikvariskt tekniska avvägningar i samband med dessa. Vi tar upp betongens estetik och de skademekanismer som bryter ned materialet. I samband med diskussioner om armeringens utveckling berörs även viss hållfasthet och konstruktion. Kursdeltagarna behöver inte ha några tekniska förkunskaper men förväntas delta aktivt i undervisningen genom diskussioner och reflektioner. Alla moment berör frågor om kulturhistoriskt värde med exempel på avvägningar och konsekvenser relaterat till fallstudier och studiebesök. Se detaljerat schema nedan. Kursen vänder sig till verksamma inom kulturmiljö-, arkitektur-, fastighets-, bygg- och entreprenadsektorn. Anmäl genom läknen längst ner på sidan. Sista anmälningsdag 17 januari 2020. Tänk på att det är bra med oömma kläder och skor vid studiebesök. Har du inte egen hjälm och varselkläder finns det att låna.

Föreläsare: Sven Olof Ahlberg, Kulturbyggnadsbyrån i Sverige AB, Stefan Holmgren, Stenkonservering Väst m fl.

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-06-01