• Dags att anmäla sig till murningskursen 17-19 juni

[2019-04-10] Hantverkslaboratoriet genomför nu för andra gången en praktisk del i en kurs om konstruktivmurning.

• Renässans för hantverkstillverkat murbruk

[2019-02-22] För att anpassa murbruk till nya byggnadsmaterial och industriella metoder förändrades under 1900-talet innehållet i mur och putsbruk. Förändringen innebar att kunskap om historiska material och metoder för framställning av bruk gick förlorad. Ny forskning vid Göteborgs universitet visar att historiska bindemedel och bruk är möjligt att framställa och använda i nutida putsrestaureringar.

• Möjligt direktansluta till Byggnadsvårdsföretagen från fem län

[2019-02-15] Nu är det möjligt för byggnadsvårdsföretag i Jämtland, Västernorrland, Gävleborg, Blekinge och Halland att ansöka om direktmedlemskap i branschföreningen Byggnadsvårdsföretagen, BVF.

• Konferens om historiska stolpverkskonstruktioner 7 maj

[2019-02-15] Hantverkslaboratoriet arrangerar en helspäckad konferensdag i Mariestad 7 maj med fokus på historiska stolpverksbyggnader, till exempel medeltida klockstaplar, takkonstruktioner och geometri.

• Fyra stolpverkskurser under vår och försommar 2019

[2019-02-15] Hantverkslaboratoriet anordnar fyra kurser inom stolpverksbyggande under våren och försommaren 2019.