• Möjligt direktansluta till Byggnadsvårdsföretagen från fem län

[2019-02-15] Nu är det möjligt för byggnadsvårdsföretag i Jämtland, Västernorrland, Gävleborg, Blekinge och Halland att ansöka om direktmedlemskap i branschföreningen Byggnadsvårdsföretagen, BVF.

• Konferens om historiska stolpverkskonstruktioner 7 maj

[2019-02-15] Hantverkslaboratoriet arrangerar en helspäckad konferensdag i Mariestad 7 maj med fokus på historiska stolpverksbyggnader, till exempel medeltida klockstaplar, takkonstruktioner och geometri.

• Fyra stolpverkskurser under vår och försommar 2019

[2019-02-15] Hantverkslaboratoriet anordnar fyra kurser inom stolpverksbyggande under våren och försommaren 2019.

• Muraren Jonny Eriksson disputerar

[2019-02-15] Varför uppstår krympsprickor i kalkputs och hur kan de undvikas? Fredagen den 22 februari kl 13 disputerar muraren Jonny Eriksson på avhandlingen Kalkbruk - krympsprickor och historisk utveckling av material, metoder och förhållningssätt.

• Murat byggande - fristående kurs vt 2019

[2019-01-31] Våren 2019 ges en fristående kurs, Murat byggande ¿ material, konstruktion, hantverk. Kursen ges i samarbete mellan Chalmers tekniska högskola, Lunds tekniska högskola, KTH, Göteborgs universitet/Hantverkslaboratoriet samt Föreningen Tungt murat och putsat byggande.