• Tina Westerlund medverkar i Nordegren & Epstein i P1

[2019-12-13] 11 december medverkade Tina Westerlund, från institutionen för Kulturvård och Hantverkslaboratoriet, i Nordengren & Epstein i P1 och pratade om granhäckar.

• BICCS ger plats för hantverksvetenskaplig forskning på ett otraditionellt sätt

[2019-12-10] Biennial International Conference for the Craft Sciences (BICCS20202) är en ny hantverksvetenskaplig konferens som ges i Mariestad i september 2020. Konferensen ska visa på den bredd som finns inom hantverksforskning, gällande ämnen, material och metoder samt öppna upp för nya sätt att kommunicera forskning.

• Tre nya gästhantverkare vid Hantverkslaboratoriet

[2019-12-09] Nu är det klart vilka som blir 2020 års gästhantverkare vid Hantverkslaboratoriet. Jokum Lind Jensen, kommer att arbeta med projektet Det dekorativa rokokosmidet i Sverige, Miriam Korn med Alternativa metoder för tapeters mönsterpassning och Michael Andersén med Stråtak ¿ hur kan vi bevara våra bästa tak.

• Södra Råda kyrka snart återuppbyggd

[2019-12-02] Det forskningsbetonade arbetet med att återskapa Södra Råda träkyrka från 1310-talet är nu inne i slutfasen. Under året startade ett projekt med målsättning att nå fram till ¿Färdig kyrka¿ år 2021. Den återuppbyggda kyrkan kommer snart att ha väggar, tak och golv.

• Rapport från senaste trädgårdsmästarkonferensen

[2019-11-28] I oktober samlades ett 40-tal trädgårdsmästare, verksamma i kulturhistoriska miljöer i olika delar av Sverige, till konferens i Mariestad.