Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarium tjära i Finland

23-24 OKTOBER

Det nordiska nätverket om tjära arrangerar den andra träffen för året i Finland. Under träffen görs ett studiebesök hos tjärproducenten Hautaterva och dess ägare Topi Hakkarainen i mellersta Finland. Vi besöker också några av de 1700-talskyrkor som har tjärade spåntak i Finland. Vi åker gemensam buss från centrala Helsingfors, via flygplatsen, till våra destinationer under träffen. 

Information om tider och resealternativ
Programmet är anpassat efter flygtider till och från Arlanda och Gardemoen. Gemensam buss avgår från centrala Helsingfors kl. 11 den 23 oktober. Samling 10.45 utanför museet för nutida konst, Kiasma, på Mannerheimplatsen 2. 

Bussen passerar sedan flygplatsen för de som anländer med flyg från Oslo och Stockholm under förmiddagen.Från Oslo anländer SAS kl. 10.35 till terminal 1 och Finnair kl. 11.05 till terminal 2. Från Stockholm anländer SAS 9.40 samt 10.40 till terminal 1 och Finnair kl. 10.35 till terminal 2. Exakt information om vart bussen kommer att stanna för att hämta upp passagerare skickas ut till alla anmälda veckan innan träffen. 

Den 24 oktober kommer den gemensamma bussen att lämna Saarijärvi för att hinna till flygplatsen minst en timme innan flyget till Oslo 18.55 med Norweigan. Det går också att flyga till Oslo via Stockholm kl. 20.05. Flyg till Stockholm från Helsingfors avgår 18.55 med Norweigan, och med SAS 20.05 samt 21.00. 

Boende
I träffen ingår en natts boende mellan måndag-tisdag på Summassari spahotell utanför Saarijärvi. 

ANMÄLAN
Det finns plats för 50 personer vid träffen. 
Anmälan sker via den kommunala högskoleplattformen Dacapo Mariestad www.dacapomariestad.se

Keruruu kyrka i Finland har ett tjärat spåntak och stående panel på väggarna

Program

Här hittar du programmet för träffen >>

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2017-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://craftlab.gu.se/Workshops+och+seminarier/seminarium-tjara-finland-2017/
Utskriftsdatum: 2018-01-16