Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gästhantverkarprojekt

Har du en frågeställning i ditt jobb som du funderat över men inte haft tid att hitta en lösning på? Det kan handla om frågor kring en skötselmetod, ett hantverksmoment, en materialfråga eller egentligen vad som helst som har med praktiskt arbete inom landskaps-, trädgårds- och byggnadshantverk att göra.

Hantverkslaboratoriet stöttar forskning och utveckling inom hantverk bland annat genom så kallade ”gästhantverkarprojekt”. Som gästhantverkare får du vetenskaplig handledning samt ekonomiskt stöd för att fördjupa dig i en problematik eller frågeställning som rör ditt hantverkliga arbete. Projektet anpassas och läggs upp på ett sätt som passar gästhantverkarens arbetssituation.

Stöd till forskning är särskilt värdefull för gruppen hantverkare. Hantverkskunskaper upprätthålls oftast i näringsutövande, där utforskande vid sidan av produktionen sällan betalar sig. Hantverkare och hantverksföretag konkurrerar också med kunskap, vilket kan försvåra kunskapsutbyte och gemensam metodutveckling. Stöd till gästhantverkare syftar till att ge praktiker utrymme att själva utveckla praktiken.

Har du en projektidé? Ett problem du vill lösa i ditt yrkesarbete? En produkt eller teknik du vill utveckla? Sök till Hantverkslaboratoriet senast den 31 oktober.

Här är en lista över de gästhantverkarprojekt som hittills genomförts:

Mjölk- och kaseinfärger

Hamla lövträd

Smeden och stenen

Drömmen om den historiskt korrekta gräsmattan

Liehandboken

Vattenglas- och silikatfärg

Vedeldade bakugnar

Medeltida spiksmide

Svängda profiler - att hyvla konkavt, konvext och i båge

Medeltida tornstaplar med integrerad byggställning

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2017-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://craftlab.gu.se/Projekt/gasthantverkare/
Utskriftsdatum: 2017-12-17