Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Regionala företagsnätverk inom byggnadsvården

Hantverkslaboratoriet stöttar företagare och byggnadsvårdare för att få igång nätverk inom byggnadsvården i de län där sådana saknas.

Under perioden november 2010 till januari 2011 genomförde Hantverkslaboratoriet 14 Dialogseminarier där vi träffade över 300 personer verksamma inom byggnadsvård. Majoriteten var hantverkare och byggmästare, men även byggnadsantikvarier från t.ex. länsmuseer och länsstyrelser deltog i diskussionerna. Under de flesta av dessa seminarier blev det tydligt att det finns ett uttalat intresse för att bilda lokala företagsnätverk där det saknas idag.

Vi är övertygade om att en etablering av fler nätverk skulle vara väldigt gynnsamt för alla parter och därför kommer vi att försöka hjälpa till med detta och vi hoppas att det finns ett intresse bland företagen att fånga upp initiativet och medverka till att det här blir verklighet.

Sedan tidigare fanns företagsnätverk inom byggnadsvård i fem län; Skåne, Småland, Värmland, Västmanland och på Gotland. Representanter från de fem befintliga nätverken kommer att stödja Hantverkslaboratoriet i det fortsatta arbetet med att inspirera företagare runt om i landet.

Gävleborg och Jämtland/Västernorrland bildade formella nätverk under 2011.  Närke, Dalarna och Västerbotten har bildat nätverk våren 2013. 2014 har nätverk bildats i Östergötland och Södermanland. I flera andra län har arbetsgrupper bildats som jobbar med att bilda styrelser, ta fram stadgar m.m. Några hemsidor finns etablerade. 
 

Hitta ett byggnadsvårdsnätverk nära dig!

  • Sörmland - Byggnadsvård i Sörmland

www.byggnadsvardisormland.se

  • Gävleborg - Byggnadsvård Gävleborg

        www.byggnadsvardgavleborg.se

  • Jämtland, Härjedalen och Västernorrland

        www.byggnadsvardmitt.se

 

 

 

Byggnadsvårdsföretagen

2016 bildade 9 regionala föreningar för byggnadsvårdsföretag en branschorganisation, Byggnadsvårdsföretagen. På deras hemsida finns mer information om vilka föreningar och företag som hittills är med. Läs mer på byggnadsvardsforetagen.se

Kontaktinformation

Henrik Larsson

Telefon:
0705-299941

Sidansvarig: Linda Lindblad|Sidan uppdaterades: 2014-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?