• Kurs i tjaerebrenning i Norge

[2017-06-19] Hordalands fylkesavdelning i norska Fortidsminneforeningen anordnar tillsammans med bygningsvernsenteret på Voss en kurs i tjaerebrenning den 24-27 augusti.

• Anmälan till byggnadsvårdens konvent har öppnat!

[2017-06-05] Nu har anmälan till Byggnadsvårdens konvent 2017 öppnat!

• Bibliografier om takmaterial

[2017-05-16] Nu finns fyra nya bibliografier om takmaterial att ladda hem!

• Medeltida tornstaplar med integrerad byggnadsställning

[2017-05-16] Mattas Hallgren har i sitt gästhantverkarprojekt genomfört ett modellbygge av Grevbäcks tornstapel med konstruktionsanalys och tolkning av resningssätt.

• Branschstudie byggnadsvård klar!

[2017-05-10] Branschstudie om företagande inom byggnadsvård 2016 är klar! Studien visar att minst 1200 företag är verksamma inom byggnadsvård. Byggnadsvården har utvecklats till en egen bransch med ett omfattande företagande inriktat mot underhåll och reparation av kulturhistoriskt värdefulla byggnader.

• Gästhantverkarprojekt 2017

[2017-04-26] Årets gästhantverkarprojekt är ¿Sågning med bandsåg på Järseke såg¿ som genomförs av Collette Coumans samt ¿Att hyvla svängt ¿ konvexa profiler¿ som genomförs av Olof Appelgren.

• Kulturhantverksstipendiet för murare

[2017-03-27] Förlängd ansökningstid till 10 april!

• Historiskt träbyggnadshantverk är hållbart!

[2017-03-14] Nu finns resultaten från Ulrik Hjort Lassens projekt "Historiskt träbyggnadshantverk är hållbart! En undersökning av energieffektivisering vid hantverksmässigt stolpverksbygge".

• Alla Hantverkslaboratoriets nyhetsbrev samlade på ett ställe

[2017-03-03] Under Nyhetsbrev Arkiv kan du läsa gamla nyhetsbrev och skaffa dig en överblick över delar av Hantverkslaboratoriets omfattande verksamhet sedan 2012.

• Rurban planning talks

[2017-03-01] Ett seminarium som vill skapa en dialog mellan akademin och planeringspraktiken för att klargöra de problem som pågående urbana och regionala omvandlingar medför.