• Enstaka kurser i traditionellt byggnadsmåleri!

[2017-10-08] Vill du lära dig mer om limfärg med papp-, och vävspänning, emulsionsfärger, kalkfärg och silikatfärg eller om oljeförgyllning och korrosion? Gå en enstaka kurs på YH-utbildningen "Kulturmålare - traditionellt byggnadsmåleri" i Mariestad.

• Projektsamordnare sökes!

[2017-10-03] Nu söker Hantverkslaboratoriet en projektsamordnare. Sista ansökningsdag den 24 oktober 2017.

• Maskinhyvlade stickspån.

[2017-09-22] Hantverkslaboratoriets endags-kurs riktar sig till dig som äger eller förvaltar tak täckta med maskinhyvlade stickspån, liksom antikvarier och konsulter som handlägger eller medverkar vid restaureringar av stickspåntak.

• Träff om tjära och tjärbränning i Finland.

[2017-09-13] Ny träff i Nordic Tar Network! 23-24 oktober i Finland. Vi besöker Hautaterva, en av de finländska producenterna av tjära, och några kyrkomiljöer längs vägen mellan Helsingfors och Saarijärvi.

• Byggnadsvårdens konvent

[2017-09-11] Byggnadsvårdens konvent är en mötesplats där alla som arbetar med byggnadsvård kan träffas, lära av varandra och knyta kontakter. En mötesplats där forskning, företag, föreningar och offentliga aktörer tillsammans utvecklar området och genom samverkan påverkar samhällsbyggandet i stort genom bättre kunskap om kulturvärden, beprövade material och tekniker. Årets nyhet är dock att en ytterligare målgrupp får en egen dag. Privatpersoner med intresse för byggnadsvård och trädgård får i år ett eget program dagen efter konventet fyllt med intressanta föreläsare och chans att träffa hantverkare att anlita.